Tiedotteet

Terve!

Turun koronatilanne ei tosiaankaan näytä hyvältä, Suomen pahin kaupunki (ks alla). Kahden viikon ilmaantuvuus kasvussa ja on nyt yli kolminkertainen koko maan keskiarvoon verrattuna.

Turnaus on nyt lykätty alkamaan 2.1.2021, mutta todennäköisesti joudutaan perumaan.

Käytännössä koulujen loma on ainoa leviämistä ehkä vähentävä toimenpide, mutta jouluna sukutapaamiset taas lisäävät sitä. Kaiken lisäksi tämän päivän tilanne kuvaa tarttumista 7-14 vuorokautta aikaisemmin, sillä sen verran menee tartunnasta oireisiin ja testiin hakeutumiseen ja tuloksiin.

Selkokielellä: erittäin epätodennäköistä, että luku laskisi jonnekin 50:n tienoille, joka sekin olisi kaksinkertainen kevään huippuun. Sen takia turnauksen peruuntuminen on enemmän kuin todennäköistä, mutta ennustaminen on vaikeaa, varsinkin tulevaisuuden.

Koronasuojausta miettiessä kannattaa muistaa elämänfilosofi Matti Nykäsen tokaisu: Elämä on ihmisen parasta aikaa!

Kari

Koko maassa kahden viikon ilmaantuvuusluku oli 96,2 eli se oli pienessä laskussa.

Terve!

Koronan aiheuttamien järjestelyjen takia seuran mestaruus 2020 ratkesi Turun mestaruuskilpailujen alkukilpailun perusteella.

Voittaja ja seuran mestari on Joonas Reponen tasoituksellisella tuloksella 1456 ja Jarno Tunturi toinen1416. Jarno Tunturin tulos Turun mestaruuskilpailujen alkukilpailussa oli alkukilpailujen paras puhdas tulos.

Kari

Terve!

Kuukasikisat aloitetaan, vaikka koronatilanne voi taas laittaa stopin koko keilailuharrastukselle. Päivämäärät, jolloin kisa on käynnissä löytyvät kotisivujen kalenterista. Riittää, kun käy heittämässä normaalin kilpailuerän Kupittaalla, noukin sitten tulokset. Jokaisen kuukausikisan ensimmäinen suoritus lasketaan mukaan.

Kari

Terve!

Koronaviruksen takia haluan todeta seuraavaa, vaikken mikään virallinen taho olekaan: välttäkää mahdollisuuksien mukaan tilanteita, joissa on paljon ihmisiä esim elokuvat, teatterit, kaupat ruuhka-aikaan jne. Jos keilaatte, älkää läpytelkö älkääkä kätelkö. Muistakaa käsihygenia ja välttäkää porraskaiteisiin ym tarttumista. Muistakaa, että jokainen 65v täyttänyt tervekin ihminen kuuluu riskiryhmään. Tavalliseen kausi-influenssan verrattuna koronatauti on kymmenen kertaa tarttuvampi ja 3-5 kertaa tappavampi.

Kuukausikokouksia ei pidetä, jollei ole jotain todella tärkeää päätettävää.

Kari

PS korona tarkoittaa pyöreää, palloa jne alunperin myös seppelettä. Alla kuva tästä pienestä pallukasta…

Kari